top of page

Çağrı Merkezi Satışın Merkezi...


“Banka çağrı merkezleri bir taraftan müşterinin işlemlerine yanıt verirken bir taraftan da mevcut müşterileri yeni ürün ve kanallara doğru yönlendirerek satışları da destekliyor.

Müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda yararlanabileceği hizmet ve ürünlerin tek bir telefonla önüne sunulması, aynı anda pek çok farklı müşteriye erişebilirlik oranının yüksek olması bunun yanında hem bankalar hem de diğer sektörler için maliyetlerin yüz yüze satışa göre çok daha düşük olması çağrı merkezlerini satış konusunda odak noktası haline getiriyor.

Ayrıca diğer bankacılık ürünlerine yapılan çapraz satış ve özel müşteri gruplarına yönelik yapılan dış aramalarda hedeflere yaklaşma ve satış oranının her geçen gün artmasında büyük rol oynuyor.

Yıllık hedeflere baktığımızda da çağrı merkezinden yapılan satış oranlarının diğer dağıtım kanallarıyla yapılan satışlarla belirgin bir şekilde yarıştığı da açıkça görülüyor.

Bir müşteri temsilcisinin günde 40 kredi kartı ya da 80 kredi türü satışı yaptığı oluyor, bu da azımsanmayacak ölçüde güzel bir rakam.”

Çalışanların performansında eğitim ve motivasyonunda büyük önemi var. Çağrı merkezinde yapılan ürün satışlarında başarı ve verimliliği belirleyen ana faktörler çalışan profili ve CRM çalışmasıdır. Müşteri ihtiyaçlarını doğru analiz edip, doğru zamanda, doğru kanalla pazarlamayı yapabilmek çağrı merkezlerini satışın merkezi haline getirmeyi kaçınılmaz kılıyor.

17 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page