top of page

Ekibini Güçlendir!

Updated: Feb 23, 2020


Satış Ekibinin Yüksek Kotalarını Doldurarak Başarılı Olmaları İçin Neler Yapıyorsunuz?

Satış ekiplerimizi satışı daha rahat kapatma fırsatı veren araçlarla donatmak, daha fazla ve daha hızlı satış demektir.Her ne kadar amaç yeni bir iş alanını yaratmak, yeni bir müşteri bulmak ya da müşteriyi yeniden kazanmak olsa da satışçılarımızı müşterilerinin ifadelerini değiştirecek bilgiyle donatmak müşterileri ile aralarındaki ilişkiyi güçlendirmek ve daha derin bir ilişki geliştirmek gerekir.

Satış Yöneticisi daha kısa satış süreçleri oluşturarak ekibini başarıya taşıyan kurmay vizyonerdir.Bunun için;

Daha hızlı “kaliteli müşteri adayı” bulmalarına yardımcı olun: Hedef kitleniz içerisine gire ideal müşterinizin özelliklerini daha çok somut örneklerle çoğaltın.Ekibinizi, her gün yeni ve güçlü müşteri adaylarının özellikleri hakkında kısa bir hatırlatma notuyla besleyin .

Satış planınızı geliştirin: Kurumsal haberler,finansal tablolar ve analizler müşterileri daha derin anlamaya yardımcı olur.

Daha etkili bir satış öncesi hazırlık süreci oluşturun: Sektörünüzdeki faaliyetleri ve sektördeki gelişmeleri içeren derinlemesine ve güncel bilgiler ekibinizin anlayışını geliştirir ve her toplantınıza yeni bir değer katar. Toplantılarınız öncesinde gerekli araştırmayı yaparak ulaştığınız bilgileri ekibinizle paylaşın.

Bir danışman ortak olarak daha güçlü bir ilişki geliştirin: Müşteriniz ya da müşteri adayınızı etkileyen değişiklikler hakkında bilgi sahibi olun.

Satış ekibinizin müşteri adayınız ya da müşterinizi anlamanızı kolaylaştıran her bilgi satış sürecinizi hızlandırır.Bunun için sizler sürekli bunu araştırıp ekiplerinizle en doğru zamanda bu bilgiyi paylaşmalısınız.

Ekibinizi ‘bilgiyle’ güçlendirin!



5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page