top of page

Teknoloji için/de yaşamak mı yaşam için/de teknoloji mi?


Teknoloji sunmak

Teknoloji içinde yaşamak…

Teknoloji için yaşamak…

Yaşam için teknolojiyi kullanmak..

Yaşam içinde teknolojiyi kullanmak…

Yeni bir başlangıç yaptım. İşimi değiştirdim. Artık Formalis’te çalışıyorum. Formalis, yazılım üreten bir teknoloji firması. Yani yukarıda da “teknoloji” diye tanımaladığım aslında daha çok yazılım dünyası ile alakalı.

Henüz öğreniyorum. Bu durum benim için yeni bir dil ve yeni bir dünya anlamına geliyor. Bundan önce kısa bir süre gıda sektöründe ve uzun sayılabilecek bir süre de finans ve hizmet sektöründe çalıştım. Yeni işim benim için bu yeni dünyanın dilini ve kendine özgü işleyişini öğrenmemi gerektiriyor.

Son yıllarda yaşadıklarım nedeniyle beynimin iyice tembelleştiğini hissediyorum. Bu değişiklik sayesinde tembellikten sıyrılmaya başladım. Yeniden sahadayım ve hemen hemen her gün bu yeni dünyanın yeni müşterileriyle içiçeyim.

Bir teknoloji şirketini temsil etmek temsil ettiğin şirketin ürettiklerinden fazlasını bilmeyi gerektiriyor. [Dün bir müşteri görüşmemde, firmanın teknoloji birimi çalışanlarından birisi bizim ürünlerimizin hangi dilde yazıldığını ve hangi veri tabanı teknolojisi kullandığımızı sordu. Allahtan kulağıma çalınmıştı da biliyordum da söyledim. Ama söylediğim şeyin gerçekte ne olduğu konusunda gerçekten pek bir fikrim yok.

Yani bu yeni dünyada hayat amaçlarımdan birisi de teknolojinin gelişimine katkıda bulunmak. Bir teknoloji uzmanı, teknik adam vs değilim. Sadece teknolojinin gelişimine, o teknolojinin müşterilerinden aldığım geri bildirimlerle yön vermekten bahsediyorum. Formalis ve teknik ekipleri sürekli geliştirdikleri ürünleri ile kulakları her daim müşterilerinde çalışmışlar. Bu geleneği sürdürerek etkisini büyütüp ileride oluşabilecek beklentileri de ürünlerin gelişim yol haritalarına dahil edilmesi için çalışacağım. Bugüne kadar teknolojinin tüketicisiydim. Artık üretiminin de ucundan tutma şansını yakalamış durumdayım.

Benim de içinde bulunduğum ve hatta benden önceki birkaç jenerasyon gündelik yaşamları içinde teknolojiyi oldukça yoğun kullanmaya başladılar. Basit el aletlerine bile “akıl(?)” katarak kullandığımız her aracı dijitalleşme evrimimizde kullanma yoğunluğumuzu artırıyoruz. Ancak benim için bu yeni dünyamda teknoloji varlık nedenim olacak. Yaşamımı idame ettirebilmem için Formalis olarak geliştirdiğimiz ürünlerin yaygınlaşmasına kendimi adıyorum. Bugüne kadar yaşadıklarımdan öğrendiğim her şeyi, yapabildiğim her şeyi artık temsil ettiğim kurumun ürettiği teknolojinin yaygınlaşması ve gelişimi için kullanacağım.

Varlığım varlığına armağan olsun...

27 views0 comments

Recent Posts

See All

+1

Pazar...

bottom of page