top of page

Mutlu Müşteri Temsilcisi=Mutlu Müşteri


Geçen gün bu başlıktaki tweet'i paylaştım. Nedeni çok basit, Türkiye'nin en genç hizmet sektörü iş alanı olan Çağrı Merkezleri'nde çalışan Müşteri Temsilcilerinin rollerine bir kez daha parmak basabilmek.

Geçen hafta İş Bulma Kurumu en çok hangi sektörlerde işgücü arandığına dair bir istatistik yayımladı. %38'lik oranla Çağrı Merkezi sektörü tüm iş alanlarının önüne geçmiş durumda. Peki neden? Enikonu yaklaşık 50bin çalışanın yeraldığı bu sektör neden hiç durmadan personel arıyor?

İşte bunun nedeni de basit: çünkü kimse artık çağrı merkezlerinde çalışmak istemiyor. Üstelik sadece müşteri temsilcisi adayları değil çağrı merkezlerinde destek birimlerinde de gerçekten büyük bir hevesle çalışmak isteyen kimseyi bulmak zorlaşmaya başladı.

Üstelik bu sektörün stratejik hedefi markaların müşterilerinin 24 saat her türlü iletişimini çağrı merkezleri üzerinden sağlamak… Peki markaların en önemli değer algısını oluşturan iletişim kalitesini temsil eden bu profesyonellerin mutluluğunu nasıl sağlayabilirsiniz?

1.Değer verilmek

2.Açıklık

3.İç-dış iletişim olanakları

4.Güven ve yetki

5.Gelişime destek

6.Özgürlük

7.Adil ücret politikası

Yapılan tüketici eğilim anketlerinin çoğunda müşterilerinin markalarla en çok iletişim kurduğu kanal olan Çağrı Merkezlerinin marka algısını %90 oranda etkilediği görülüyor.Siz markanızı temsil eden bu profesyonellerin mutluluğunu sağlayarak daha mutlu müşteriler kazanmak için neler yapıyorsunuz??


12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page